divendres, 23 d’octubre del 2009

Es licita la construcció d’una rotonda a la B-124, a Castellar del Vallès

Castellar del Vallès. Avui s'ha publicat l’inici de la licitació de la construcció d’una rotonda a la B-124, a Castellar del Vallès, amb un pressupost proper als 870.000 euros. Aquesta rotonda formarà part de les actuacions de desdoblament de la B-124 entre Castellar del Vallès i Sabadell, l’estudi informatiu del qual es troba en fase de tramitació ambiental.
La carretera B-124 uneix Castellar del Vallès amb Sabadell connectant les zones industrials d’ambdues poblacions i, per tant, registrant un trànsit molt intens. És per aquest motiu que s’ha previst el desdoblament de la carretera en aquest tram.
L’estudi informatiu del desdoblament es va sotmetre a informació pública i ara es troba en fase de tramitació medioambiental. Per tal de garantir la fluïdesa del trànsit mentre s’enllesteix el projecte per a desdoblar tot el tram esmentat, s'ha decidit avançar una de les actuacions, que consisteix en la construcció d’una rotonda de grans dimensions. El giratori se situarà en la intersecció de la carretera B-124 amb els carrers del Bages i del Baix Camp, al terme municipal de Castellar del Vallès. La rotonda tindrà 60 metres de diàmetre, amb una calçada anular de 10 metres, un voral exterior d’1,5 metres i un altre d’interior de 0,5 metres.
Es preveu adjudicar les obres durant l’hivern vinent i començar-les durant el segon trimestre de 2010. El termini d’execució dels treballs és de sis mesos.