dijous, 22 d’octubre del 2009

Joan Vergés agraeix el reconeixement que li fa el 9è Festival de poesia de Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès. El director de la Institució de les Lletres, Oriol Izquierdo, i l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, han inaugurat el 9è Festival de poesia de Sant Cugat, que tindrà lloc en diferents llocs de la ciutat des d’ahir fins al diumenge 25 d’octubre.
L’alcalde ha destacat el compromís de la ciutat amb la poesia: “Sant Cugat és una ciutat compromesa amb el món de la cultura i de la poesia, i aquest compromís es veu també en activitats un munt d’activitats que ressonen dins i fora de la nostra ciutat”.
De la seva banda Oriol Izquierdo, director de la Institució, ha parlat dels temps difícils en què s’ha programat el 9è Festival i que han fet que se suprimís la figura del director, i va assegurar que “la participació de la ciutat en els actes programats justifica la realització del Festival de poesia de Sant Cugat”.
En el seu parlament, Joan Vergés, poeta d’honor de la novena edició del Festival, ha dit que “La poesia és escriure, però també sentir-la i honorar-la, i avui estic entre persones que fan les tres coses i em sento molt i molt bé, com a casa”. Seguidament se li va lliurar una escultura, un present per al poeta d’honor que enguany ha realitzat l’escultora santcugatenca María Roldan.
Després dels parlaments, l’actriu i directora Marta Angelat va recitar uns versos de Vergés, i Toti Soler va cantar-ne alguns de musicats. La companyia de ballet de David Campos va ballar un dels poemes del poeta d’honor i tot seguit les autoritats van visitar l’exposició “Joan Vergés, la veu callada, la veu cantada”, que es podrà veure a la Biblioteca del Mil·lenari fins al 7 de novembre.
El 9è Festival de poesia de Sant Cugat ha programat, entre el 21 i el 25 d’octubre, una vintena d’activitats que ompliran de poesia els carrers de la ciutat amb exposicions, tallers, lectures, recitals, concerts i obres de teatre. Les activitats complementàries oferiran alternatives fora del programa fins ben entrat el mes de novembre.