Sabadell. El passat diumenge 25 d’octubre, el Parc Central del Vallès va acollir la Festa de Tardor, DesCO2nnecta, una jornada ambiental i festiva que va comptar amb l’assistència aproximada d’unes 2.500 persones, superant la participació de la jornada festiva organitzada l’any passat amb motiu de la Setmana de l’Energia, que es va celebrar al voltant d’aquestes dates.
El Consorci del Parc Central del Vallès, en col·laboració amb els ajuntaments de Barberà del Vallès i de Sabadell, van celebrar tot un matí d’activitats dirigides a tots els públics, entre les quals cal destacar, per la seva multitudinària assistència, l’activitat “pedala amb els energidits”, un biciescalextric que es va presentar per primera vegada en la jornada festiva de la Setmana de l’Energia de l’any passat i que, a l’igual que enguany, va gaudir d’un gran interès i participació; mitjançant aquesta proposta es demostra com, amb l’energia impulsada pel propi pedaleig, sis corredors participen en una carrera d’escalextric molt eficient. Al costat mateix d’aquesta activitat el públic podia enllaçar amb d’altres relacionades amb la mobilitat sostenible: els circuits de bicicletes i skate elèctrics. A l’exterior, a la mateixa plataforma que dóna accés a la Masia, es trobava el circuit de motocicletes elèctriques.
Durant el matí, en l’àmbit propi del Centre de Divulgació Ambiental (i també amb una molt notable participació), es van realitzar visites guiades a les instal·lacions d’energies renovables, les activitats de cuina ecològica solar, on es va elaborar el xupacroc (una piruleta de xocolata), tallers de muntatge d’un grill solar i la construcció d’un rellotge, en el transcurs del qual s’oferia una explicació del funcionament del gran rellotge solar ubicat a la mateixa masia del Parc.
D’altra banda, i com ve sent habitual, també es va comptar amb el Punt d’informació ambiental, que durant el matí i d’una manera personalitzada, va atendre diferents dubtes i va recollir propostes i suggeriments. Les passejades amb carruatge van despertar, així mateix, un gran interès.
Per acabar la jornada festiva, i paral·lelament als tallers i activitats que anaven funcionant al llarg del matí, es va poder degustar una xocolata solar que donava pas a l’espectacle d’animació Laboratori màgic; la seva protagonista, mitjançant la improvisació, l’humor, la màgia sorprenent i les tècniques pròpies dels pallassos, va narrar una història de caire divulgatiu, adaptant un espectacle d’animació al missatge objectiu de la festa de mirar i cuidar el nostre entorn, amb accions tan rutinàries com, per exemple, no malgastar més aigua de la necessària quan ens rentem les dents.
La Festa, adreçada a les ciutadanes i ciutadans de totes les edats, va comptar amb el suport i la col·laboració d’institucions i entitats, com l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, i l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), de la Generalitat de Catalunya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada