divendres, 23 d’octubre del 2009

Més de 10 mil vals repartits en la campanya "Puja’t al carro!"

Palau-solità i Plegamans. Aquesta setmana s’ha celebrat el quart i últim sorteig entre els clients dels 59 comerços de Palau-solità i Plegamans adherits a la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient (Xarxa Comerç Verd). En total s’han repartit més de 10 mil vals en quatre setmanes, entre els clients que han anat a comprar de manera responsable, respectant el medi ambient i minvant la producció de residus, ja sigui per haver prescindit de les bosses de plàstic, per escollir envasos retornables o productes ecològics o a granel...
Els vals donaven dret a participar en els sortejos de 144 regals (4 carretons ergonòmics i amb bossa isotèrmica incorporada, 60 cabassos i 80 bosses plegables i reutilitzables). Aquests sortejos s’han celebrat en el marc de la campanya "Puja’t al carro!", que duu a terme la regidoria de Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans en col·laboració amb la Fundació Prevenció de Residus i Consum Responsable. A banda del sorteig de carretons, cabassos i bosses, la campanya inclou la bonificació del 10% de la taxa d’escombraries dels comerços que s’han adherit a la Xarxa Comerç Verd i compleixen amb les condicions que implica haver-s’hi adherit.
Aquests comerços es beneficien també de la publicitat que suposa aparèixer a la "Guia Pràctica de Reducció de Residus i Consum Responsable "Puja't al carro!".
Aquesta publicació és una altra de les iniciatives de la campanya. Es tracta d’un llibret que s’ha fet arribar a totes les llars del municipi i que inclou propostes senzilles per tal que consumidors i comerciants redueixin la producció de residus amb accions com l'ampliació o la introducció de l'oferta d'envasos retornables i reutilitzables, la compra de productes a granel, la supressió de l'oferta gratuïta de bosses o safates de plàstic d'un sol ús, o la venda de productes ecològics. La guia, d'entre altres qüestions, indica en quins comerços del municipi es pot comprar de forma responsable, i detalla en quins comerços es pot dur a terme cadascun dels consells.