dimarts, 20 d’octubre del 2009

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i Caixa Terrassa col•laboren en una mostra dedicada al cos humà

Terrassa. Caixa Terrassa col·laborarà amb el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) en l’organització de la nova exposició permanent "Com sóc jo? El racó del cos humà".
Han subscrit l’acord el director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Eusebi Casanelles, i la directora de l’Obra Social i Cultural de Caixa Terrassa, Maria Cardellach.
"Com sóc jo? El racó del cos humà" és la nova i innovadora exposició permanent del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) que potenciarà una faceta científica, lúdica i educativa. Caixa Terrassa col·laborarà en aquesta iniciativa del mNACTEC amb un aportació econòmica de 60.000 euros.
L’objectiu de la mostra és donar a conèixer el cos humà des d’un punt de vista interactiu i dinàmic, amb experiències, i posant a l’abast dels visitants – en especial als infants entre 6 i 12 anys - un ampli contingut de propostes atractives que permetin descobrir i redescobrir el funcionament del cos, la salut i la higiene.
Els continguts de l’exposició han anat a càrrec d’un equip interdisciplinari d’educadors, docents universitaris de didàctica, comunicadors científics i experts en comunicació de museus. En aquesta exposició, que s’instal·larà a la planta baixa del mNACTEC i ocuparà 400 m2, es mostrarà també instrumental mèdic, procedent d’una col·lecció del Museu d’Història de la Medicina de Barcelona.
Amb la col·lecció d’instrumental mèdic es vol introduir el factor malaltia a l’exposició i com la recerca mèdica ha desenvolupat tot un conjunt d’aparells, proves i coneixements per a descobrir els funcionaments anòmals. El Col·legi de Metges de Barcelona presideix la Fundació del Museu d’Història de la Medicina.
L’exposició es convertirà en una activitat familiar els caps de setmana, donant així l’oportunitat a pares i mares de participar-hi d’una forma lúdica i divertida.