dimarts, 13 d’octubre del 2009

Llum verda a l’enderroc de les naus de Redosa on s’ubicarà l’Hospital Ernest Lluch de Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. L’edifici constarà de 6 nivells: una planta inferior il·luminada per patis interiors, on s’ubicaran els serveis generals de l’hospital; la planta d’accés i el primer nivell, que acolliran la totalitat d’àrees assistencials i de suport assistencial de l’edifici; i les tres plantes restants, que és on s’ubicaran les 10 unitats d’hospitalització. La proposta ha potenciat l’aïllament del soroll en les plantes d’hospitalització, així com la transparència de l’edifici a la façana exterior en el front més urbà, on es concentraran les àrees ambulatòries. Els espais interiors s’han dissenyat per afavorir les bones qualitats ambientals de l’espai, garantint el màxim confort dels usuaris, amb zones ben il·luminades, bones vistes i protecció acústica de les fonts de soroll externes.
L’Hospital Ernest Lluch, segons la proposta guanyadora, disposarà d’una superfície construïda de prop de 40.000 m2 i 8.500 m2 d’aparcament i tindrà unes dimensions aproximades de 83,5 metres d’amplada per 204 de llarg. L’edifici es construirà atenent a criteris sostenibles, basant-se en l’arquitectura bioclimàtica, i les instal·lacions funcionaran amb eficiència energètica. El cost total previst arribarà als 97 milions d’euros.
Disposarà de 190 llits per a pacients aguts i 60 per a pacients de mitja estada, cinc quiròfans convencionals i dos per a cirurgia major ambulatòria, tres sales de part, àrea de consultes externes de totes les especialitats amb 49 consultoris i 21 gabinets d’exploració, 32 places d’hospital de dia, una àrea d’hemodiàlisi per a 15 persones, àrea de diagnòstic per la imatge (ressonància magnètica i escàner), àrea de rehabilitació i àrea d’urgències amb metges de medicina interna, pediatria, cirurgia, traumatologia i obstetrícia.