dimarts, 13 d’octubre del 2009

Comencen les obres de remodelació de la plaça d’Europa definides en un procés de pressupostos participatius

Castellar del Vallès. L’Ajuntament invertirà en aquest sector un total de 150.000 euros, a partir de les propostes realitzades en el seu dia pel veïnat. Segons les previsions, els treballs quedaran enllestits a finals d’aquest any. Una de les actuacions més destacades que es posarà en marxa serà el tancament del carrer d’Espanya, en el tram situat entre els carrers de Tarragona i Barcelona. D’aquesta manera, s’evitarà que la plaça quedi dividida en dos espais, amb el perill que això suposa pels seus usuaris.
En aquest sentit es col·locaran unes jardineres a banda i banda del carrer que impediran l’accés del trànsit rodat. Aquest nou mobiliari s’instal·larà de manera que sigui possible, des del carrer de Tarragona, l’entrada i sortida de vehicles a un aparcament privat dels pisos de la plaça.
La intervenció al carrer d’Espanya es completarà amb l’habilitació d’una zona d’aparcament de càrrega i descàrrega a l’extrem més proper al carrer de Tarragona, un servei fins ara inexistent en tot l’àmbit de la plaça. Aquesta zona estarà situada en l’espai ocupat en l’actualitat per una part dels contenidors de reciclatge, que s’agruparan juntament amb els de rebuig i orgànica en una sola àrea d’aportació situada al carrer de Barcelona.
L’actuació comportarà algunes modificacions en el trànsit dels carrers propers. Al final del carrer de Barcelona s’instal·larà un semàfor de precaució (en ambre) amb l’objectiu de facilitar amb una major fluïdesa la incorporació dels vehicles a la ronda de Tolosa. D’altra banda, el vial central de la plaça de l’Esperanto invertirà el sentit de circulació, que passarà a ser en direcció al carrer de Barcelona. “Aquestes mesures van encaminades a incentivar que els vehicles utilitzin més la ronda de Tolosa i es pugui pacificar el trànsit dels carrers residencials de l’entorn de la plaça d’Europa”, ha explicat l’alcalde Ignasi Giménez.