dimarts, 13 d’octubre del 2009

La Policia Municipal localitza un mussol reial i el trasllada al centre de recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrusa

Sabadell. Efectius de la Unitat Ecològica i Mediambiental de la Policia Municipal de Sabadell han localitzat aquest matí al carrer Beethoven, del barri de Cifuentes, un exemplar de Mussol Reial. Amb la col·laboració dels veïns i veïnes, els agents l’han pogut immobilitzar i traslladar-lo al centre de recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrusa.
Els efectius de la Unitat Ecològica s’han traslladat fins al carrer de Beethoven com a resposta a una trucada d’una veïna de la zona. En el moment d’agafar-lo, el mussol presentava una corda que subjectava les dues potes, a partir del qual es pot deduir que es tracta d’un rapinyaire mantingut en captivitat, tot i que s’ignora si de forma legal o il·legal.
Un cop portat a Torreferrusa, l’animal ha quedat ingressat en aquestes instal·lacions a l’espera de localitzar-ne algun responsable o decidir el procediment a seguir.
El mussol reial és un au rapinyaire nocturna de gran tamany i que viu a Europa, Àsia i Àfrica. És més comú al norest d’Europa, tot i que també a la zona propera al Mediterrani, tot incloent la Península Ibèrica. Donada la seva majestuositat i la fàcil reproducció en captivitat de l’espècie se l’utilitza amb relativa freqüència a la falconeria.
Es tracta d’un animal solitari. L’envergadura de les seves ales el situa com el mussol més gran de tots. Viu al voltant de 20 anys, tot i que, en captivitat, s’han donat casos d’exemplars que han arribat als 60. El seu vol és directe, potent i planeja habitualment.