dijous, 15 d’octubre del 2009

Massiva assistència dels veïns a la xerrada amb els responsables del Pla Territorial Metropolità

Palau-solità i Plegamans. Més de 450 veïns de Palau-solità i Plegamans van assistir ahir dimecres a la xerrada pública, organitzada per l’ajuntament, amb alguns dels responsables de la redacció del Pla Territorial Metropolità, Oriol Nel·lo i Josep Maria Carrera.
En el torn obert de paraules, totes les intervencions del públic assistent van evidenciar que, tots els grups polítics locals i la plataforma ciutadana "Salvem el Poble", demanem el mateix, és a dir, que el text que apareix al Pla com a sòl de protecció preventiva (terrenys no urbanitzables que en qualsevol moment poden transformar-se en urbanitzables) siguin catalogats com a sòl d’especial protecció. D’aquesta manera aquests terrenys mai es podran urbanitzar.
En el seu torn de paraules, Nel·lo, que no va acabar de contestar totes les preguntes que se li van formular, va admetre les deficiències del Pla, que no contempla, per exemple, la situació dels serveis d’interès general com hospitals i altres equipaments dels equips d’emergències, es va comprometre a estudiar curosament les al·legacions presentades.
El Pla, promogut per la Generalitat de Catalunya, afecta a terrenys actaulemnt protegits agrícoles i forestals del municipi i pretén, segons la plataforma, transformar-los en urbanitzables, sense que l’ajuntament pugui fer res per evitar-ho.
L’associació "Salvem el Poble" ha mostrat el seu total rebuig a aquest Pla, que vol transformar l’actual poble de 14.000 habitants en una ciutat de 50.000 habitants, està organitzant diverses activitats per conscienciar la població, que majoritàriament s’hi està mostrant en contra.
La plataforma continuarà fent activitats de mobilització i conscienciació de la població. El proper 8 de novembre ha organitzat una caminada i esmorzar popular a la Masia de Ca l’Ànec.