dilluns, 26 d’octubre del 2009

El Patronat municipal de Cultura s’apropa a l’art contemporani

Ripollet. El Patronat Municipal de Cultura de Ripollet ha programat el curs d’introducció a l’art contemporani “Infiltracions. Quan l’art es presenta camuflat”, de la Diputació de Barcelona. El curs s’impartirà en quatre sessions els dilluns, 9, 16, 23 i 30 de novembre, de les 19 a les 21 hores, al Centre Cultural.
L’objectiu d’aquest curs és apropar-se a l’art des de la pregunta universal què és art i què no ho és. Quelcom és art quan l’entorn al qual es presenta està codificat artísticament, per exemple en un museu o galeria. Però què passa quan una obra s’ha pensat perquè no es reconegui com a tal? Quan ens posem davant d’una obra, saben si l’estem interpretant bé? Durant les sessions, es presentaran algunes obres i processos creatius que s’han plantejat alterar els codis tradicionals de consum artístic, mitjançant el camuflatge, la infiltració i la confusió. Així, es treballaran les obres d’artistes com Joan Fontcuberta, Miguel Calderón, i Rogelio López Cuenca. El curs estarà conduït per Jorge Luís Marzo, historiador de l’art, curador d’exposicions, escriptor i professor.
Mitjançant aquest tipus d’activitats, el PMC vol apropar l’art contemporani a tots els públics i oferir eines pedagògiques per tal de facilitar-ne la seva comprensió.
El curs està dirigit a majors de 16 anys, té un preu de 10 euros i cal fer la inscripció prèvia al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4, 08291-Ripollet). Tel. 93 586 30 27.