dimecres, 14 d’octubre del 2009

Cinefòrum d'ecologia a la UES

Sabadell. El cicle de cinefòrum d'ecologia d'aquesta tardor, organitzat per la Secció Natura, presenta tres propostes documentals compromeses amb la defensa del patrimoni natural que, des de diferents perspectives, aborden un retrat crític dels impactes als que el nostre planeta es troba sotmès, del procés d'industrialització alimentària que regeix el món desenvolupat i de les problemàtiques que suposa mantenir un estil de vida basat en unes conviccions al marge de les tendències imperants.
A propòsit de la temàtica de cada sessió documental, es realitzarà un col·loqui obert a tots els assistents, en el qual es comptarà amb la intervenció de ponents especialistes en la matèria abordada.
Totes les sessions es realitzaran els diumenges a les sis de la tarda a la Sala d'Actes de la UES (C. Salut, 14-16, Sabadell). L'entrada és lliure i gratuïta.

Sessions:
18 d'octubre, diumenge:
LA HORA 11: experts de tot el món dialoguen amb diversos científics, pensadors i líders de gran influència sobre les qüestions més urgents a les que s'enfronta el planeta i la humanitat: De quina manera vivim? Quin impacte produïm sobre els ecosistemes? Què podem fer per modificar la nostra trajectòria?
Debat-col·loqui posterior amb la intervenció de Jordi Miralles, president de la Fundació Terra.

22 de novembre, diumenge:
NUESTRO PAN DE CADA DÍA: recorregut pels escenaris de la producció industrial d’aliments i de les granges d'alta tecnologia dels països desenvolupats. Maquinària monumental, paisatges surrealistes i sons estranys protagonitzen aquest retrat pertorbador d'un entorn industrial fred que no deixa cabuda a l'individualisme.
Debat-col·loqui posterior amb Marta Guadalupe, membre del Grup de recerca d'agricultura, ramaderia i alimentació en la globalització (Universitat Autònoma de Barcelona).

20 de desembre, diumenge:
RECEPTES PER AL DESASTRE: John Webster convenç a la seva dona i a tota la família perquè comencin una "dieta de petroli" durant un any sencer, però sense abandonar l'estil de vida de família de classe mitjana. L'experiència esdevé una docucomèdia d'errors: acabaran qüestionant els seus valors, posant a prova la seva força de voluntat i, en última instància, la seva felicitat.
Debat-col·loqui posterior amb la participació de Ruben Suriñach, membre del Centre de Recerca i Informació en Consum (editor de la revista Opcions).