dilluns, 26 d’octubre del 2009

L’Associació de Voluntaris de Potecció Civil presenta a la Granja, espai cultural una exposició sobre els seus 25 anys d’història

Santa Perpètua de Mogoda. L’Espai 3 de la Granja, espai cultural acull l’exposició commemorativa del 25 aniversari de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Santa Perpètua. L’alcalde de Santa Perpètua, Manuel Ruiz, i el president de l’entitat, Joan Albalat, van presidir aquest dissabte 24 d’octubre l’acte d’inauguració de la mostra que es podrà visitar fins l’1 de novembre i que recull material de l’associació i fotografies dels seus anys de servei a Santa Perpètua i a altres municipis de Catalunya i de l’Estat.
Per l’entitat han passat unes 250 persones voluntàries. L’associació va néixer l’any 1984 i en els seus inicis funcionava d’una manera molt precària, realitzant uns tres o quatre serveis anuals. A l’actualitat, segons el president de Protecció Civil, el voluntariat fan unes 30.000 hores anuals i uns 1.200 serveis. La seu de l’entitat està ubicada, des del mes de juliol de 2007, a una nau del carrer de la Verge de Montserrat.
L’alcalde de Santa Perpètua, Manuel Ruiz, va destacar la tasca dels voluntaris en aquests 25 anys i va animar al president de l’entitat, Joan Albalat, a continuar treballant. Per la seva part, Albalat va expressar la seva satisfacció per haver arribat als 25 anys “seguint una trajectòria de millora del servei i per haver col·laborat amb la ciutadania”.
Els membres de Protecció Civil han realitzat un vídeo on documenten els seus serveis a la ciutadania i el funcionament de la seva entitat. La projecció es va poder veure durant l’acte d’inauguració de l’exposició que també va comptar amb la presència de la regidora de Seguretat Ciutadana, Núria Conesa, el cap del servei territorial de Protecció Civil de la Generalitat, Josep Maria Feliu i una vintena de representants de Protecció Civil d’altres municipis de l’Estat.
La festa commemorativa dels 25 anys de l’entitat van finalitzar dissabte a la nit amb un sopar al que van assistir unes 200 persones. L’Ajuntament de Santa Perpètua ha col·laborat amb l’organització.