dijous, 22 d’octubre del 2009

La XIII Marxa de la Solidaritat passarà per indrets naturals i històrics de Sabadell i Sant Quirze del Vallès

Sabadell/Sant Quirze del Vallès. El proper diumenge, 25 d’octubre, se celebra la XIII Marxa de la Solidaritat, un recorregut de 12 quilòmetres que transcorre per diferents indrets de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. Aquesta marxa està organitzada per Mans Unides i hi col·labora l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona.
La Marxa de la Solidaritat està concebuda com una manera lúdica, esportiva i de convivència per recollir diners aportats pels participants i per totes les persones que vulguin col·laborar en projectes de Mans Unides. Concretament, la recaptació anirà a parar a uns programes que l’entitat està desenvolupant al Senegal, al Brasil i a l’Equador.
La marxa s’iniciarà a 1/4 de 10 del matí a la plaça d’Anselm Clavé en direcció al passeig de Can Feu, els Merinals i Can Gambús. Un cop a Sant Quirze, els participants passaran pel bosc de la Taula Rodona, fins al Camí de Can Ponsic. Seguidament es travessarà el torrent de la Betzuca i, pel costat de la riera, s’arribarà al mirador de Can Barnola, que ofereix una bona panoràmica del Vallès i els massissos del Montseny i de Sant Llorenç del Munt. Seguint el camí dels Monjos, la Marxa continuarà el camí cap a la masia de Can Camps fins a la carena de Can Caber i encararan al torrent de Can Vinyals fins a la masia de Ca n’Arús, per on arribaran al barri de Los Rosales. La ruta seguirà fins al Castell de Can Feu, edifici que podran visitar els participants, i acabarà la XIII Marxa a la plaça d’Anselm Clavé.
En el recorregut hi haurà 4 punts de control: a la sortida, a la serra de Galliners, a Can Camps i a l’arribada. En aquests punts s’han de segellar els carnets de participant per completar amb èxit la marxa. L’itinerari s’ha concebut com una activitat en grup que consta d’explicacions dels llocs d’interès per on es va passant.
La Marxa és solidària i no competitiva. Les persones que hi vulguin participar han de fer una aportació econòmica a l’entitat Mans Unides. Els projectes als quals enguany es destinen els beneficis recollits són:

- Construcció d’instal·lacions educatives a l’Escola de Primària de Kégoudou, al Senegal.
- Equipament d’informàtica i biblioteca per a Centre de Promoció Social a Goiania, al Brasil.
- Producció i comercialització de cereals i hortalisses a Chimborazo, Equador.

En total, d’aquests tres projectes se’n beneficiaran unes 7.500 persones.

Per participar en la XIII Marxa de la Solidaritat, cal adreçar-se a la seu de Mans Unides de Sabadell: c. de Sant Joan, 20, telèfon 93 745 94 30. O bé posar-se en contacte amb Mans Unides per correu electrònic:
sabadell@mansunides.org i sabadellmansunides@gmail.com.