dimarts, 13 d’octubre del 2009

La vídua de Josep Casamada ofereix al municipi 47 obres de l'artista

Terrassa. La donació la fa la seva vídua, Margarida Hurtado.
Les obres donades són cinc dibuixos, deu escultures, vint-i-quatre fotografies, quatre trofeus i quatre pintures. Una part de les 47 obres s’exposarà a la Casa Alegre de Sagrera durant l’acte.
Josep Casamada i Biosca (Terrassa, 1929 - Figueres, 1991) es va dedicar a les arts plàstiques i al cinema. Es va formar com a escultor i dibuixant a les escoles d’arts i oficis de Terrassa i Barcelona, i a l’Escola Massana. Va fer estudis de cinematografia a l’Escola de la Llotja de Barcelona. El 1988 fa la seva primera exposició individual, a Terrassa, i entre el 1989 i el 1991 participa a diferents col·lectives a Barcelona, Girona i Tarragona, entre altres. El Centre Cultural de Caixa Terrassa va dedicar-li una exposició antològica l’any de la seva mort.
En la seva producció figuren obres escultòriques per a edificis (el sant Joan de l’església parroquial de Matadepera o el relleu de la façana de l’edifici de la Societat Coral Joventut Terrassenca), plaques de carrers (els de Josep Rigol i Fornaguera i de Gabriel Querol de Terrassa) escultura exempta i també múltiples trofeus.

1 comentari:

Anònim ha dit...

per a més informació sobre l'escultor:
www.josepcasamada.com