dimecres, 28 d’octubre del 2009

Terrassa organitza el primer concurs de pintura sobre els jardins del cementiri municipal

Terrassa. El consistori a través de la Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa (SMSFT) ha organitzat “Esguard’art”, la primera convocatòria artística de pintura sobre els jardins del Cementiri Municipal de Terrassa. L’objectiu és impulsar la posada en valor del Cementiri com a equipament ciutadà i cultural de primer ordre i, alhora, crear un fons d’art sobre el complex funerari. Aquest concurs ja s’ha celebrat i les obres participants s’exposen aquests dies a l’entrada principal del Cementiri Municipal de Terrassa, coincidint amb la celebració de Tots Sants.
“Esguard’art” és probablement la primera convocatòria artística de pintura organitzada per una funerària i que proposa com font d’inspiració els paisatges d’un Cementiri. S’ha elegit aquest tema, perquè la finalitat de la proposta ha estat promoure una visió artística d’aquest recinte, entès com a espai on descansen els nostres éssers estimats, i també com un gran jardí urbà, un espai per contemplar, descobrir, passejar o gaudir de la història, l’escultura o la pintura. Amb aquesta filosofia i objectius, la Societat Municipal de Serveis Funeraris organitza de forma estable altres activitats, com les visites guiades pel Cementi amb la col·laboració del Museu de Terrassa, que tenen lloc el primer diumenge de cada mes.
La convocatòria “Esguard’art” s’ha dirigit a totes les persones residents a la ciutat de Terrassa o vinculades a entitats de la ciutat. El guanyador ha estat Rafael Serres Asens amb un quadre realitzat amb al tècnica d’oli denominat “Contrallum”. El jurat de la convocatòria ha atorgat dos accèssits: a Amèlia Felisa Estrada Soto, amb l’obra “Psicopompos” (acrílic), i a Anna Güell Heras, amb l’obra “Cap al cel” (tècnica mixta). Aquestes tres obres han estat adquirides per la Societat Municipal de Serveis Funeraris pel valor de 600€ la primera i dues pel valor de 400€ cadascuna. Des de dissabte passat, 24 d’octubre, i fins el pròxim 2 de novembre, s’exposen a l’entrada principal del Cementiri Municipal, junt amb la resta d’obres presentades al concurs.
El jurat ha estat integrat per la regidora de Serveis Funeraris, Isabel Quintana; la consellera-delegada de la Societat Municipal de Serveis Funeraris, Mercè Corbera; el director de l’Escola Municipal d’Art, Gabriel Verderi; l’artista local Rat Soriano i l’arquitecte Francesc Badia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

la veritat es que habia poca categoria amb las obras que estaban alla